Kövess minket!
  
     

Angol nyelvvizsga

Angol nyelvvizsga
2014, március 17.

Manapság rengeteg angol nyelvvizsga közül választhatunk. Csak hogy az ismertebb nyelvvizsgákat említsük, ott van a BME, ORIGO, TELC, és az ECL.

A választás nem egyszerű, mindegyik intézménynek megvan a maga előnye és hátránya is. Vannak könnyebbnek titulált nyelvvizsgák és akadnak nehezebbek is. Persze azért nem ilyen egyszerű a helyzet. A „könnyebb” általában nem könnyebbet, sokkal inkább „mást” jelent. Más feladattípusok vannak, esetleg előfordul – mint például az ECL esetében – hogy a könnyebbséget az jelenti, hogy nincs nyelvtani feladat. Fontos tudni viszont, hogy abban az esetben, ha valamilyen típusú feladat hiányzik, akkor más jellegűek nehezebbek.

Természetesen vannak egyszerűbb angol nyelvvizsgák is. Azonban az „egyszerűbb” nyelvvizsgaként aposztrofált vizsgákat általában sehol nem fogadják el. Ha mégis elfogadják, akkor maga a vizsga nem mondható igazságosnak, előfordulhat ugyanis, hogy a profitszerzést tartják elsődleges célnak, ennek értelmében többször megbuktatják a vizsgázókat a vizsgadíj többszöri befizetésének reményében.

Ha angol nyelvvizsga előtt állsz, légy körültekintő, tájékozódj az intézményekről, és ha van rá lehetőséged, hallgass meg személyes tapasztalatokat is!

Olvastad már?

 • Angol tanár

  Angol tanár

  Angol tanárt keresel, de még nem találtad meg az…
 • Ingyen angol

  Ingyen angol

  Amikor valaki eldönti, hogy szeretne megtanulni angolul, számos lehetősége…
 • Angol feladatok

  Angol feladatok

  Sajnos sokszor hallani, hogy valaki megbukik a nyelvvizsgán. Hiába…
 • Angol nyelvvizsga

  Angol nyelvvizsga

  Manapság rengeteg angol nyelvvizsga közül választhatunk. Csak hogy az…

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Read previous post:
angoltanfolyam.eu_.angol-nyelvoktatas.1
Nyelvoktatás

Nehezen érted meg az angol anyanyelvűeket? Problémát okoz megfogalmazni gondolataidat angolul? Nehezen tanulsz angol szavakat? Mindezek tetejében szeretnél végre olyan angol...

Close